Linkbuilding gericht op jouw bedrijf

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel voor jouw online marketing strategie. Het is een goedkope manier om mensen naar jouw website te leiden. Je kunt hierbij afspraken aangaan met andere online platformen om jouw website te vernoemen op hun site. Je kan echter ook linkbuilding uitbesteden. Het kan namelijk een tijdrovend proces zijn en omvat een aantal complexe factoren. Er wordt dan door een expert samen met jou gekeken naar het huidige linkprofiel en gezocht naar hoe jij je linkbuilding kan verbeteren. Experts zullen dit dan uitgebreid en nauwkeurig met je doornemen zodat er het meeste uit jouw profiel kan worden gehaald.

Een uitgebreide analyse van jouw linkprofiel

Belangrijk in dit proces is om ook stil te staan bij wat jij verwacht van jouw linkbuilding marketing. Wat wil je bereiken met linkbuilding en op welk termijn? Er wordt ook een analyse gemaakt om jouw huidige situatie te vergelijken met je concurrent. Zo kun je kijken hoe je de concurrent een stap voor kunt zijn en blijven. Niet alleen kwantiteit maar ook kwaliteit is belangrijk bij linkbuilding.

Kwalitatieve en kwantitatieve linkbuilding

Linkbuilding draait allemaal in het zo hoog mogelijk scoren in de zoekmachines. Zoekmachines gebruiken hierbij verschillende algoritmes om de volgorde te bepalen. Door middel van linkbuilding kan je deze volgorde beinvloeden. Zowel kwalitatieve als kwantitatieve linkbuilding is hierbij belangrijk. Hoe meer websites jouw website als link bevatten, hoe hoger je in de zoekresultaten naar boven komt. Daarom is het belangrijk om jouw linkjes op zoveel mogelijk websites te krijgen. Maar ook de kwaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe meer waarde de website krijgt toegekend waar jij je link op plaatst, hoe beter dat is voor de zoekresultaten. Iedere backlink kan namelijk worden gezien als erkenning voor jouw website. Hoe hoger de autoriteit van deze erkenning, hoe belangrijker deze wordt geacht. Zoals je doorhebt is het een ingewikkeld proces. Linkbuilding bureau inschakelen is dan ook zeker aan te raden.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.